ponedeljek, 19. september 2016

Če še dvomite o primernosti našega tečaja,vam ponujamo nekaj odgovorov na najbolj pogosta vprašanja

. Slikam že kar nekaj časa, torej se ne smatram za začetnika. Naj se vpišem na začetni ali nadaljevalni tečaj?

Začetni tečaj priporočamo tudi tistim, ki niso čisti začetniki. Vsebine, ki jih obravnavamo, so se namreč izkazale kot problematične tudi pri amaterskih slikarjih s kilometrino, z vidika poznavanja SLIKARSKE TEHNOLOGIJE in osnov LIKOVNE TEORIJE. 


2. Obiskoval sem že vaš začetni tečaj akrila, udeležil bi se še akvarela, naj se vpišem na začetni ali nadaljevalni tečaj?

Priporočamo vpis na začetni tečaj. Temelji slikarske tehnologije so ključni pogoj za uspešno delo, spoznali jih boste na začetnem tečaju. Likovnoteoretske vsebine boste na predavanjih poslušali ponovno, kar je dobro za utrditev znanja, v praksi pa jih boste sprobali skozi drugačno slikarsko tehniko. 

3. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje držala čopič v roki, najbrž v osnovni šoli. Strah me je, da sem čisto brez talenta in da se osramotim pred ostalimi.

Ta dilema je prisotna pri večini. Na koncu tečaja pa je ena od najbolj pogostih izjav: "Nisem si mislila, da sem zmožna narediti takšno sliko!". Talentov je mnogo vrst. Nekateri imajo dobro prostorsko predstavo, drugi smisel za barve, itd. Glavni talent pa je volja za delo. V kombinaciji z likovno sistematiko, temeljnimi znanji, primernimi vajami in sproščenim okoljem so zaokrožena celota, ki iz naših globin izvleče skrite potenciale in jih kanalizira v likovni izdelek.  


4. Imam svoj način slikanja in motivike. Rad bi, da mi nekdo pove, kaj počnem narobe na konkretnih slikah.
 

Pri nas je dobrodošlo, da tisti, ki že ustvarjajo, na tečaj prinesejo na vpogled svoje izdelke, ki jih pokomentiramo in predebatiramo. Kdor želi, lahko na tečaju ustvarja na konkretni sliki, ki jo je prinesel od doma in bi jo rad dokončal pod strokovnim mentorstvom.
 


Ni komentarjev:

Objavite komentar